Eindelijk weer de bloesem in de bomen, de narcissen in het park en de tulpen bij iedere bloemist, het is lente! De zon laat zich steeds vaker zien en de temperaturen stijgen. Hoog tijd om deze heerlijke perzikijsthee recepten met jullie te delen.
Perzikbloesem
Er zijn twee manieren om zelf ijsthee te maken:
Het kost iets meer tijd om de warm gebrouwen ijsthee te bereiden, maar deze kan wel sneller worden gedronken. De koud gebrouwen ijsthee heeft een stuk langer nodig om op smaak te komen, maar is eenvoudiger in de bereiding.
Een aantal dingen die voor beide methodes gelden:
Ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast
De ijsthee is ook erg lekker als basis voor waterijs
Koud gebrouwen
Koud gebrouwen ijsthee wordt gemaakt door de thee te laten trekken in koud water. Dit duurt langer dan wanneer thee wordt getrokken in warm water.
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 6 tot 12 uur
Ingrediënten (voor 1 liter ijsthee):
4 eetlepels (Peachy Bootea) perzikthee
3 rijpe perziken
1 liter water
Optioneel: suiker of zoetstof
Andere benodigdheden:
(Glazen) afsluitbare kan
Theezeef
Bereiding:
Schil of was 2 perziken en snijd deze in plakjes of blokjes.
Vul een afsluitbare kan met koud water.
Voeg de (Peachy Bootea) perzikthee en de perzikken toe aan het water.
Laat deze blend 6 tot 12 uur trekken in de koelkast. Groene of witte thee is na 6 tot 8 uur klaar om te serveren, zwarte, oolong en pu-erh thee hebben 10 tot 12 uur nodig. Gebruikt u Peachy Bootea (witte thee) is de ijsthee na 8 uur zeker klaar.
Om te testen of de thee voldoende op smaak is kunt u na een aantal uur even proeven. Blijkt de ijsthee niet zoet genoeg te zijn is het altijd mogelijk om naar smaak nog wat suiker of zoetstof toe te voegen.
Schenk de ijsthee door een theezeef om de theeblaadjes uit het water te verwijderen. Bewaar de stukjes perzik voor het opdienen van de ijsthee.
Serveer in ieder geval met ijsblokjes en perzikschijfjes.
Warm gebrouwen
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 3 uur
Ingrediënten (voor 1 liter ijsthee):
4 eetlepels (Peachy Bootea) perzikthee
100 gram suiker
3 rijpe perziken
1.25 liter water
Optioneel: suiker of zoetstof
Andere benodigdheden:
(Glazen) afsluitbare kan
Theezeef
Pan
Bereiding:
Schil of was 2 perziken en snijd deze in plakjes of blokjes.
Doe de suiker in een pan en 150 ml water aan toe en breng dit aan de kook.
Voeg op het moment dat de suiker is opgelost de perzikstukjes toe.
Wacht tot de perzikstukjes zacht zijn geworden en haal dan van het vuur af. Laat dit mengsel 1 uur afkoelen en op smaak komen.
Als het is afgekoeld zeef dan de siroop door het vocht uit de perziken te drukken. Doe dit met een fijne zeef of doek.
Bereid de perzikthee met 1 liter kokend water. Laat de thee trekken zoals aangegeven op de verpakking en verwijder daarna de theeblaadjes. Koel deze thee eerst tot kamertemperatuur en daarna verder in de koelkast.
Wanneer zowel de siroop en de thee zijn afgekoeld kan de ijsthee geserveerd worden. Doe dit door of alle siroop door de thee te mengen, of een beetje siroop in een glas de toen en dit op te lossen met de thee.
Serveer in ieder geval met ijsblokjes en perzikschijfjes.
Serveertips
Serveer met veel ijs.
Serveer met stukjes perzik.
Liever een ijsthee met prik? Maak de koude gebrouwen thee met bruiswater.
Voeg eventueel wat schijfjes citroen, frambozen en/of muntblaadjes toe.
Gebruik een glas waarbij alle ingrediënten goed zichtbaar zijn.
Geniet van deze heerlijke, verkoelende perzik ijsthee!
Comments